МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеКОМПАКТ ДИСКОВИ - Светска музика

Ромски труби

Цена:
750 ден. (за купување од Македонија)
15 $US (за купување надвор од Македонија)

Изведувач: ФАНФАРА ДИН КОЗМЕСТИ
Код: EUCD 2001

1. Cantecul miresei (Bride's song) (trad.) - 1:32
2. Batuta (a very vigurous dance)* (trad.) - 1:22
3. La gatitul miresei (Bride preparation) (trad.) - 2:54
4. Hora din Ghermanesti (Hora from Ghermanesti)* (Chiriac) - 3:32
5. Sarba moldoveneasca (Moldavian sarba)* (Costandache) - 2:32
6. Hora din Cozmesti (Hora from Cozmesti)* (trad.) - 2:08
7. Sarba din Cozmesti (Sarba from Cozmesti)* (trad.) - 2:23
8. Hora de la Raducaneni (Hora from Raducaneni)* (Costandache) - 3:21
9. Ciobanasul (The young sheperd)* (trad.) - 1:26
10. Nasule (The Godfather) (trad.) - 2:15
11. Perinita (Little pillow) (trad.) - 1:57
12. Brasoveanca (trad.) - 2:04
13. Poloboc (trad.) - 1:09
14. Plecarea celui drag (The departure of the beloved - funeral march) (trad.) - 4:52
15. Sarba ca la noi (Sarba as we know it)* (Chiriac) - 3:01
16. Dansul (The dance) (trad.) - 1:52
17. Hora de la Valea Mare (Hora from Valea Mare) (trad.) - 2:37
18. Hora lunga (Long hora)* (Costandache) - 3:44
19. Trandafir de la Moldova (Rose from Moldavia) (trad.) - 2:10
20. Sarba lui Costandache (Costandache's sarba)* (Costandache) - 3:46
21. Sarba la colac (La colac sarba) (trad.) - 4:28
22. Sarba verisorilor (Cousin's sarba) (trad.) - 2:35

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company