МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеКОМПАКТ ДИСКОВИ - Светска музика

Од Киев до Црно Море - Фолк музика од Украина

Цена:
750 ден. (за купување од Македонија)
15 $US (за купување надвор од Македонија)

Изведувач: ВЕСЛЕИ МУЗИКИ
Код: EUCD 2002

1. Vasylechku (Ukrainian folk melody) Василечку - 1:38
2. Vesilna hrebinochka (Ukrainian folk melody) Веселна гребіночка - 3:12
3. Oj, chornaja ... (Ukrainian folk melody) Ой чорная... - 2:34
4. Polka - pavka (Ukrainian folk dance) Полька - павка - 2:09
5. Horishky (Arrangement of Ukrainian folk song) Горішки - 2:18
6. Vesilny melodijy (Bridal folk dance) Весільні мелодії - 2:44
7. Kolomyjky (West Ukrainian folk dance) Коломийки - 1:47
8. Variacijy (Fantasia about Ukrainian folk melodies) Варіації - 3:54
9. Teche voda kalamutna (Arrangement of Ukrainian folk song) Тече вода каламутна - 2:53
10. Kozachok (Popular Ukrainian folk dance) Козачок - 3:04
11. Sukhaja verba (Ukrainian folk song) Сухая верба - 3:09
12. Vesilna polka (Bridal polka) Весільна полька - 1:40
13. Horlytsya (Popular Ukrainian folk dance) Горлиця - 2:16
14. Kolomijki (West Ukrainian folk dance) Коломийки - дводенц - 2:34
15. Gandzu - Gandzu (West Ukrainian folk dance) Гандзю - гандзю - 3:01
16. Polka-piccolo (Polka for sopilka - piccolo) Полька-пікколо - 1:56

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company