МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеКОМПАКТ ДИСКОВИ - Светска музика

Грчко расположение

Цена:
750 ден. (за купување од Македонија)
19 $US (за купување надвор од Македонија)

Изведувач: МИХАЛИС ТЕРЗИС
Код: EUCD 1972

Музиката на Михалис Терзис е со традиционална виолина, сантури, лутес и зура, но исто така вклучува кларинет, саксафон, гитари и англиска туба. Музичките пејсажи како чист ветер направени во светол здив на брановите на Аџиан, синилото на небото, е чин компониран на музиката што со мемории и соништа го напуштаат патувањето низ времето - Михалис Терзис

1. Adonis - 3:29
2. Genesis - 3:11
3. Mirina - 3:06
4. Anadiomeni - 2:40
5. O Choros tis Pfotias - 1:47
6. Esperos - 3:53
7. Pelagos - 2:03
8. Anixis - 2:26
9. Thalassa - 2:37
10. To Milon tis Eridos - 3:40
11. Thrinos gia ton Adoni - 5:07
12. Pehnidia me ton Anemo - 2:37
13. Eleysis - 1:04
14. Aphrodite Era - 1:37

Време на траење: 40:00

Download:
1972-6.m3u

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company