МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеКОМПАКТ ДИСКОВИ - Светска музика

Најдобро од Андиска флејта

Цена:
750 ден. (за купување од Македонија)
15 $US (за купување надвор од Македонија)

Изведувач: ЏОЕЛ Ф. ПЕРИ И СЕДРИК ПЕРИ
Код: EUCD 1988

Перфектен албум со панова флејта со парчиња од Андите,
придружена со гитара и бомбо (тапан). Секој парче содржи специјална флејта или панова флејта (на пример зампона во "El Eco de la Zampoña" или сикури во "Sikuriadita"). Џоел Пери уметнички ги лови сликите на полно и празно како во "Altiplano" или во летни ноќи во Боловија "Noche de verano"...


1. El condor del indio (Joël F. Perri) - 3:10
2. Alturas des Humahuaka (Joël F. Perri) - 3:28
3. Charango en el Altiplano (Joël F. Perri) - 2:55
4. A mi pueblo (Joël F. Perri) - 7:03
5. Las llamas de Potosí (trad., arr. Joël F. Perri) - 1:54
6. Canción del olvido (Joël F. Perri) - 2:54
7. Takirari de Santa-Cruz (Joël F. Perri) - 3:15
8. Rio Paraná (Joël F. Perri) - 2:53
9. Sikuriadita (Joël F. Perri) - 2:07
10. Imagen de tus ojos (Joël F. Perri) - 2:55
11. El eco de la zampoña (Joël F. Perri) - 3:21
12. Noche de verano (Joël F. Perri) - 3:07

Време на траење: 39:37 мин.


Download:
1988-5.m3u

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company