МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеКОМПАКТ ДИСКОВИ - Светска музика

Боливудска денс музика

Цена:
750 ден. (за купување од Македонија)
19 $US (за купување надвор од Македонија)

Изведувач: РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧИ
Код: EUCD 1989

Колекција од неколку големи ѕвезди во
Боливуд, Бхангра: Ашок Масти, Џезбир Џеси,
Раџешвари Сачдев, Ашо Панџаби, Прит Бар,
Швета Пандит и Суквиндер Синг,
Викрант Синг и Кеби Диндса.
Еден вибрирачки микс на традиционалната
и модерната музика, со многу мелодичност
и пред се наменета за играње.
Бхангра е фолк танц од Панџаб и е
интегрален дел од неговата култура.
Традиционалната Бхангра е центрирана
околу “дхол“, двоглав тапан.
Моќен танц со многу забава од животот
во Панџаб.
Тој е составен дел од урбаната култура
и е присутен на сите свадби и забави.
Но од друга страна, Бхангра е поместена и на
поп сцената како нова и модерна Бхангра и е
инволвирана многу брзо дури и до големите
топ листи во светот.


1. Ashok Masti: Chann Vargi
(Jaspal Moni / Dinesh) - 4:44
2. Jasbir Jassi: Sun Jatiye
(Jaidev Kumar) - 5:22
3. Rajeshwari Sachdev: Laththe Di Chadar
(Jayantha Pathak) - 3:53
4. Ashoo Punjabi: Chakdoom
(Ashoo Punjabi) - 4:55
5. Preet Brar: Jaandi Jaandi
(Surinder Bachan) - 5:03
6. Jasbir Jassi: Teri Chadti Jawaani
(Shyam Bhateja) - 5:19
7. Shweta Pandit / Sukhwinder Singh: Mahiya Ve
(OST The Perfect Husband)
(Sukhwinder Singh) - 3:43
8. Vikrant Singh: Punjabiyan da dhol
(Dheeraj Dhanak) - 4:26
9. Kebi Dhindsa: Kehdi Banh Farha
(Ravi Bal) - 4:27
10. Vikrant Singh: Saara Punjabi
(Aggresive Soundz Mafia) - 4:17
11. Jasbir Jassi: Pyar Mere (OST Dobaara)
(Jasbir Jassi) - 4:19
12. Ashoo Punjabi: Tauba Tauba
(Ashoo Punjabi) - 5:25

Време на траење: 56:29 мин.


Download:
1989-2.m3u

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company