МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, Скопје



ДВД - Цртани филмови

Велигденска бајка

Цена:
600 ден. (за купување од Македонија)
19.95 $US (за купување надвор од Македонија)

Код: MCDVD036

Само уште еден ден останува
до Велигден и зајчињата имаат
обрврска како и секоја година,
да им однесат велигденски јајца
на децата во Светлоград.
Кралот бара најхрабро зајаче
кое ќе помине низ густата шума
преполна со опасности
за да стаса за Велигден и да им
даде на децата јајца.
Оваа работа секоја година ја
обавувал храбриот зајко Звездан,
но тој ја повредил ногата
и се пријавува зајчето Макс.
Во него никој од зајчињата
немаат доверба освен убавата
принцеза зајчицата Мица,
која тргнува со него на пат до
Светлоград да му помогне.
Во шумата го среќаваат мудриот
Ут Со, кој со своите загонетки
се труди да им помогне,
злобниот “Голем Рог” кој сака
да го земе велигденското јајце со
што би се здобил со вечна младост
и неговиот помошник, гавранот Гавро.


СОДРЖИНА НА ДВД ДИСКОТ:
филм, избор на сцени, фото галерија
ВИДЕО: пал, колор
ФОРМАТ: 4:3
ЖАНР: Анимиран (Цртан)
ТРАЕЊЕ: 48 мин.
ТИТЛОВИ: македонски, албански
СИНХРОНИЗАЦИЈА: англиски, српски,
хрватски, словенечки

ЕКСКЛУЗИВЕН ИЗДАВАЧ И ДИСТРИБУТЕР:
Мистер Компани, Македонија

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company