МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеДВД - Цртани филмови

Божикна песна

Цена:
600 ден. (за купување од Македонија)
19.95 $US (за купување надвор од Македонија)

Код: MCDVD037

Ова е Дикенсенова приказна за најзлобниот човек во Лондон, кој еден ден ќе го разбере правото значење на Божик. Се започнува 1843 година во Лондон, кога сите се спремаат за божикната вечер, освен злобниот и скржавиот Ебенезер Скруџ, кој е убеден дека работата е најважната работа на светот. Тој со работа го затрупува својот скромен службеник, Боб Кретчит додека истовремено премалку го плаќа. Боб има мал и болен син со кој не го проведува доволно времето. Скруџ потполно е неосетлив на проблемите од другите луѓе, се додека не го посети Духот на Минатиот, Сегашниот и Следниот Божик. Водејќи го на лудо патување по случувањата кои ги предизвикал, духот му дава тешка лекција на Скруџ и му дава шанса да тргне по новиот пат. Набрзо потоа, новиот Скруџ потполно ги менува своите животни погледи и учи како цела година во срце да го носи божикниот дух.


СОДРЖИНА НА ДВД ДИСКОТ:
филм, избор на сцени, фото галерија
ВИДЕО: пал, колор
ФОРМАТ: 4:3
ЖАНР: Анимиран (Цртан)
ТРАЕЊЕ: 50 мин.
ТИТЛОВИ: македонски, албански
СИНХРОНИЗАЦИЈА: англиски, српски,
хрватски, словенечки

ЕКСКЛУЗИВЕН ИЗДАВАЧ И ДИСТРИБУТЕР:
Мистер Компани, Македонија

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company