МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеДВД - Драма филмови

Патот за Обаба

Цена:
300 ден. (за купување од Македонија)
9 $US (за купување надвор од Македонија)

Код: MCF 027

Дваесетипетгодишнта девојка Лурдес, студент по режија, одлучува да оди на пат за Обаба, за да работи на својот проект. Има намера да ја сними реалноста на градчето Обаба, животот во него и неговите жители. Но Обаба не е место како што го замислува Лурдес и наскоро открива дека луѓето кои живеат таму се заробени во минатото од кое не можат или не сакаат да избегаат. Како на пример, млада учителка која парадира со својата осаменост на улиците на Обаба, или Естебан кој прима љубовни писма во окер пликови. Лурдес го користи овој материјал со обид да ја реконструира загатката, барајќи смисла за нивните животи и трудејќи се со својата камера да ја сними реалноста. Но, секогаш нешто му недостасува, нешто што му бега, нешто што не разбира, нит која поврзува се. Исто како и таинственото однесување на гуштерите кои ја населуваат Обаба.

Внесете количина : 

 
Copyright © 2006 Mister Company