8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

11/15/2006
Издание со чалгаџиски ора во џез-аранжмани

 
Г. Џуклески и С. Ливрински
 
НОВ ПРОЕКТ

Издание со чалгаџиски ора во џез-аранжмани
Авторите и инструменталисти Гоце Џуклески и Сашо Ливрински го промовираа заедничкиот музички проект „Уметничко-чалгаџиски ора“, во издание на „Мистер компани“.
Албумот содржи девет орски мелодии, а автор на повеќето од нив е Џуклески. Аранжманите, пак, направени во модерен стил, со внесување елементи на класичната и на џез-музиката, се на Сашо Ливрински.
Двајцата се јавуваат и како солисти на хармоника. По повод појавувањето на проектот, на почетокот на јануари 2007 година МТВ ќе реализира музичка емисија во која, покрај Џуклески и Ливрински, ќе учествуваат игроорци од КУД „Кочо Рацин“ од Скопје и претставници на танчарски групи.
Националната ТВ-куќа ќе изработи проект за песнопојното творештво на Џуклески, во кој ќе учествуваат авторски и вокално-солистички имиња како Сузана Спасовска, Милица Кузмановска, Ефто Пупиноски и Војо Стојановски

Дневник,
(С.А.Н.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company