8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

9/29/2006
15-години Мистер Компани

 
Дуетот Желчески со Михаило Дамјановски
 
15-години Мистер Компани
----------------------------------
Грижа за македонската народната песна.
---------------------------------------------------
Народната песна овековечена и запишана во изданијата на Мистер Компани живее веќе 15 години. Преку своите изданија ја негуваат македонската народна песна и традиција. Дуетот Селимова-Желчески и Ферус Мустафов неодамна ги објавија своите албуми за гостиварската продукциска куќа. Специјалност на продукцијата е издавање на носачи на звук и слика со содржини од областа на народната музика, а доказ за тоа се 120 ЦД, 15 ДВД, 150 аудио касети. Издадени се албуми со староградски, стари македонски, печалбарски песни. Анета Наковска, Орце Стефковски... Повод 15 годишниот јубилеј Мистер Компани вчера на Институтот за фолклор му подари 120 ЦД-а со севкупната изведувачка програма на компанијата од основањето до денес.

Вечер, бр. 13310, 29.09.2006
А.Ѓ.


 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company