8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

12/14/2006
Росана, Бади и Адријана двегодишниот труд го ставија на ЦД

 
Грации на промоцијата
 
Росана, Бади и Адријана двегодишниот труд го ставија на ЦД
-----------------------------------------------------
Грации за сите генерации
---------------------------------
Женската пејачка атракција, односно Грациите со новиот албум "Песни за сите генерации" со 15 нумери жестоко ја напаѓаат македонската фолк-сцена. Росана Сариќ-Тодоровска, Адријана Алачки и Бади Беќир, без Благица Павловска целиот заеднички труд во изминативе две години го ставија на носач на звук. На албумот се најдоа четирите стари песни веќе чуени, додека со нив беше и Благица, пет нови и по две соло од секоја грација.
Како автор на музиката, текстот и аранжманот, на најголем дел песни се јавува Горан Алачки, но и покрај застапени се и Сашо Лаврински, Горан Тодоровски, Мирјана Даниловска, Орце Зафировски, Ристо Краповски и Никола Коцев.
"Грациите" постојат две години, но со излегувањето на новиот албум плановите на групата стануваат поамбициозни "Се подготвуваме за голема турнеја низ целата држава", велат пејачките и потенцираат "Местото на Благица е отворено, не сме ја шутнале туку поради приватниот живот сама се дистанцира". ЦД-то го издаде продуцентска куќа за народна музика "Мистер Компани" и чини 400 денари.

Вечер, бр.13374, 14.12.2006
А. Ѓ.
фото: В.Перковски

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company