8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

12/22/2006
„Чекај, животе“ нов албум на Есма за македонската публика

 
Есма на промоција
 
„Чекај, животе“ нов албум на Есма за македонската публика
----------------------------------------------------------
Во претпразнично расположение во ресторанот „Ден и ноќ“, кралицата на ромската песна Есма Реџепова-Теодосиевска го промовираше својот нов албум „Чекај, животе“ во издание на „Мистер Компани“.
----------------------------------------------------------
Албумот содржи десет нови песни, дополнет со две бонус-теми: преработка на препознатливата песна за Есма, „Зошто си ме, мајко, родила“ и „Свадба македонска“. Како гостин во две песни на овој албум се јавува Наум Петрески, кој во дует со Есма ги има испеано патриотската „За Македонија“ и песната „Љубовна“. Своето животно искуство, низ една ретроспективна нишка, Есма го отпејува во песната „Моите златни 50“, создадена по повод нејзиното петдецениско опстојување на естрадата, како и во песната, според која е насловен и овој албум – „Чекај, животе“.
-----------------------------------------------------------
Есма го намени овој албум како свој новогодишен подарок до својата верна публика, пред се', во Македонија.

Весник, бр. 2266, 22.12.2006
(Ј.П.)
 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company