8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

2/22/2007
ПЕСНИ И ОРА ЗА ДУША

 
Гоце Јаневски
 
Песни и ора за душа

"Хармоникашки мелем" и "Фала мајко" се најновите наслови во издание на Мистер компани, што на музичиот пазар се појавија во почетокот на неделава. Зад албумите се потпишуваат хармоникашот Гоце Јаневски и младата битолска група Филиграни. Материјалот на Гоце Јаневски содржи 10 инструментални теми, односно македонски ора за чија комплетна реализација е задолжен самиот Јаневски. Аранжманите, пак, со исклучок на еден зад кој се потпишува С. Младеновски, се на на Љупчо Павловски. Како гости на албумот снимен во студиото Анастасија се јавуваат Еладин Усеинов, гитара, Ферус Мустафов, кларинет, и Иљми Мустафов, саксафон. Албумот, пак, на младата битолска група Филиграни со староградска музика содржи 11 теми, дел народни, а дел дело на Миодраг Нечак. Меѓу композициите снимени во студиото Микс, со исклучок на една работена кај Дејан Момировски, се "Евда", "Ајде свирачи", "Фала мајко", "Ајде да одиме во Битола", "Јас ќе одам на далеку"... Освен овие две нови изданија што може да се набават по цена од 400 денари, дознаваме, дека по барање на слушателите во продажба повторно е пуштено и ЦД-то со наслов "Песни за војводите", што го носи предзнакот едно од најпродаваните во изминатиот период.

Вечер, 22.02.2007, бр. 13431
(А.Т.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company