8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

9/5/2006
"Враќање" на Благоја Грујоски

 
Благоја Грујовски - Враќање
 
Точно на пладне, во вториот ден на Охрид фест, во кафулето Мецофорте Благоја Грујовски го промираше својот трет албум "Враќање".
-Преку насловот го симболизирам моето враќање на естрадата бидејќи во некоја смисла извесно време бев отсутен. Работев новинар во Македонско радио. Таму напуштив и сега сум слободен и се занимавам само со музика. Ќе ми биде многу полесно. Веќе ги имам првите резултати. Албумот намерно го промовирав во Мецофорте. Сопственикот Игор Кичеец, мојот многу добар пријател, ми направи изненадување за душа, ми донесе саксофон за да засвирам и да се потсетиме на старите денови кога таму имав свои сесии, со задоволство зборува Благоја.
13-ка е бројот на песните што ги стави на цедето од кои повеќето се нови, а оние, веќе слушнатите се преснимени ("Кому да запеам", "За љубовта наша ти пеам")... Вели дека нуди разноликост за сечиј вкус, од "типично" народни, до фолк балади и брзи - турбо фолк. Издавач е "Мистер компани", продуцент и човек кој го спакува целиот материјал е Славко Ристески од Прилеп, а преку некои текстови започна соработка со Анита Даева, кои Благоја ги смета за извонредни професионалци.
Во блиска иднина концертно ќе ги посети Канада и Америка, во декември Германија, а рано напролет и Австралија.
Спотот за баладата "Возови" снимен со "Фрејм", освен кај нас, ќе биде промовиран и на бугарската телевизија Планета.

05.09.2006, Вечер, бр. 13290
(Ва.Ѓ.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company