8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, Скопје



ВЕСТИ
 

10/30/2006
Групата "Нота" со два албума

 
Песни, ора, ноти - ГРУПА НОТА
 
Фолк групата "Нота" деновиве го издаде нивниот трет албум "Песни, ора, ноти", во издание на "Мистер компани". Албумот содржи 11 теми, од кои девет се песни и две ора. Песните се комбинација- стари народни во нови аранжмани и новокомпонирани. Членовите на групата не само што ги бива за фолк, туку и за забавни песни. Паралелно со ова го подготвуваат нивниот нов албум со забавна музика, од кој веќе е готова баладата "Патоказ" и за неа се подготвува спот. Ова е нивен втро спот, по спотот за песната "Удри Данче на тапанче", кој е снимен пред девет години.
Албумот е работен неколку месеци заради зафатеноста на членовите на групата. Даниел В'чков- тапани, Влатко Кузмановски- гитара и вокал, Боби Мицевски- саксофон и кларинет, Марјан Илиовски- хармоника и Сашо Апостоловиќ-сајзери постојано се на настапи дома и во странство.

Вест, 30.10.2006, бр. 1907
(В.М.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company