8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

8/21/2006
Кралот Ферус Мустафов во џез варијанта

 
Џез - фолк албумот на Ферус
 
На кралот на музиката, како што секаде во светот го нарекуваат Ферус Мустафов од денес во продажба му излегува новото цеде "Ферус кинг", на кое се содржани 16 нови композиции во џез варијанта. Ова цеде Ферус не знае кое му е по ред во неговата досегашна кариера, но вели дека е нешто ново и поинакво од другите.
- Новиот албум ептен ми е драг токму заради неговите џез мотиви и што е снимено со најдобрите музичари како што се Дамир Имери, Менду Деар, Никола Митровиќ, Џемал и Џамбо од "Агушеви", Мишко Парушев, Газменд Бериша, Зоран Џорлев, Суад од групата "Харем" од Турција, Киро Рибарски и Амет Амети. Нема една музчка нумера која би можел да ја одвојам како најдрага зашто сите од првата "Ферус џез", па "Дада Сали", "Фантазија", "Техно гајда", "Шлагер", " Диско саксафон"," Стамена", "Кираѓоргина, "Ориент балада", "Самба" и другите му се многу драги. Од понеделник излегува во издание на "Мистер Компани", а кон средината на другиот месец, кога сиоте колеги ќе си дојдат од одморите ќе има официјална промоција, вели Ферус, кој цело лето е на настапи во државава и надвор од неа.

Вест, 21.08.2006, бр.1849
(В.М.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company