8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

9/17/2001
"Разигран Балкан"-ново ЦД на хармоникашот Наско Чапар

 
Разигран балкан - НАСКО ЧАПАР
 
"Разигран Балкан" е насловот на новото ЦД на Наско Чапар познат хармоникаш. Ова е негов 6- ти албум, кој воедно е снимен и на две аудио касети. Материјалот е во траење од 74 минути распределени на 9 композиции со синтисајзер, а 10 песни се отсвирени на хармоника. Тој има остварено снимки и во повеќе градови од екс- Југославија.
- Насловот на албумот токму ја отсликува содржината на песните сместени во албумот, богати по вредноста на ритмиката, мелодијата и разновидноста на народната песна преточена во модерен саунд. Песните не се само македонски туку има песни и од Унгарија, Бугарија, Романија, Србија... Албумот е снимен во студиото "Сонг" на Славе Ристевски, музички продуцент сум јас, извршен продуцент е Зоран Дамјановски. Албумот го издаде "Мистер компани" од Гостивар и со нив ова е трето мое ЦД. Следен мој проект е материјал со ритмовите на аргетинското танго, боса нова, самба, ча- ча- ча..., зошто младите ретко ја слушаат и ги свират овие прекрасни композиции, ни изјави Чапар.

Вест, 17.09.2001, бр.359
(В. П.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company