8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

6/4/2004
Дарко Димитриевски сними албум

 
Дарко Димитриевски
 
Фолк пејачот Дарко Димитриевски, покрај обврските во групата "Македонски мерак", сними цеде, кое е негов прв соло проект. Албумот нема наслов, туку, како што вели тој, едноставно е крстен по неговото име. На ова првенче се наоѓаат 12 песни, "Јулијана", "Носталгија", "Лажна љубов", "Малешевска свадба", "Земја Христова", "Многу мерак имам", "Градска мома", "Песна за Шутка", "Благице калеша Благице", "Неверница", "Мона Лиза" и "Болен лежи млад Стојан". Автор на поголем број од песните е Дарко, но и Борче Нечовски, Петар Илиев, Сашко Велков и Горан Михајловски. Материјалот е снимен во студијата "Сити саунд", "Сонг", и "Моцарт". Издавач е "Мистер компани".

Вест, 04.06.2004, бр.1177
(В.М.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company