8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

1/25/2007
Панче Здравков-Чалгијата со нов албум

 
Новиот албум на Панче Здравков
 
Инструменталистот Панче Здравков-Чалгијата деновиве го издаде новото цеде со чалгиски ора насловено "Ајде на оро". Авторски зад овој албум стои Панче, а дел од ората аранжмански се на Дамир Имери. На цедето можат да се слушнат 10 ора како "Ѓургевденска фантазија", "Битолка-пајдушко оро", "Сватовско", "Чалгиски мерак", "Васина циганчица", "Штипска гајда", "Иванин чочек", "Егејка", "Панчев чочек" и "Вардарско-Елено". Албумот на Панче е во издание на "Мистер компани" од Гостивар.

Вест, 25.01.2007, бр.1979
(В.М.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company