8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

12/22/2006
ВО ПРЕСРЕТ НА 50-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ / Есма со нов албум на македонски

 
Од промоцијата на Мистер компани
 
Чекај животе, не е само мотото на кралицата на ромската песна Есма, туку и наслов на последниот албум, со кој го најавува 50 - годишниот јубилеј на нејзината музичка кариера. Македонскиот албум "Чекај животе" е последното нејзино дело во издание на "Мистер компани", а го промовираше вчера во ресторанот "Ден и ноќ". Кралицата е задоволна од албумот, од она што го сработиле нејзините постојани соработници, и по овој македонскиот, за скорешно време најави и нов албум, но на ромски јазик. "Чекај животе" има 10 нови песни, од кои на две гостин е Наум Петрески и две бонус- "Зошто си ме мајко родила" и "Свадба македонска".
Утре кралицата на ромската песна Есма меѓу 13 и 14 часот во продавницата на "Мистер компани" во ГТЦ ќе се дружи со љубителите на нејзината песна. Утре нејзиниот албум "Чекај животе" ќе се продава со значителен попуст.

Вест, 22.12.2006, бр.1953
(В.М.)
Фото: В. Тануровски

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company