8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

4/9/2008
Есма со латино преработка на Џелем, џелем

 
Есма Реџепова - Теодосиевска
 
Денес во 13 часот, во хотелот Континентал, кралица на ромската песна, Есма Реџепова - Теодосивеска ќе го промовира новото CD, овој пат со ромски песни.

Денот на промоцијата не е случајно одбран, бидејќи 8-ми април е Светски ден на Ромите.

Новиот албум на Есма, насловен Ту ме џуне (или, во превод) Ти и јас заедно, содржи 12 песни.

На цедето има две преработки на стари песни. Едната е познатата ромска Џелем, џелем, која што јас ја направив во нов, латино-аранжман, вели за Вест композиторот Симеон Атанасов. Другата е Калејака јака или Црни очи, песна на Есма стара 20 години. Во наш аранжман ќе ја слушнете и Одата на радоста, дополнува Атанасовски.

Албумот излегува под етикета на Мистер компани.

Македонска музичка мрежа, 09.04.2008

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company