8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

10/2/2008
„Соната“ го промовира првото издание

 
 
Велешката група „Соната“ го промовира своето прво издание, цедето и дивиди „По трагите на песната“ преку продукциската куќа „Мистер компани“. На ова остварување „Соната“ презентира дел од богатата автентична музичко-фолклорна традиција на градот Велес, во духот во кој се препознаваат претходните исполнители на незаборавните велешки песни. Составот внесува свежина во преработките на темите и звучи „класично“, односно ја задржува автентичноста на градската музичка традиција.

„Соната“ е формирана во 2000 година. Во групата членуваат пет врвни интерпретатори. Својот репертоар, заснован на македонскиот и велешки изворен фолклор, групата го презентира и на фестивалите во земјава. Од формирањето до денес составот сними 10 новокомпонирани песни, 10 преработки на стари велешки песни и едно оро.

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company