8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

10/4/2008
Групата Соната оди по трагите на песната

 
Ексклузивно издание на ЦД и ДВД
 
Групата Соната го промовира првото остварување и тоа ЦД и ДВД насловено "По трагите на песната", кое претставува музичка разгледница и сведоштво за историското и културното минато на градот Велес.

Дел од песните што се најдоа на музичкиот материјал на петчлената велешка група се: "Болен ми лежи Миле Поп Јорданов", "Во Влашкото маало", "Ајде, ајде, моме Стојне", "Се посврши сербез Донка", "Што ми е мило, мило ем драго" (или песната за Белото Маре), "Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам", "Што убаво одат велешките моми "... Од своето формирање до денес групата има снимено 10 новокомпонирани песни, 10 обработки на стари велешки песни и едно оро.

Музичкиот материјал е во издание на продукциската куќа за народна музика "Мистер компани".

Вечер, 04.10.2008, Бр.13918
(А. Ѓ.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company