8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

5/26/2009
Ирена и Цане - пар за етно-музика

Фолк-пејачката Ирена Спасовска и музичарот Цане Петров во ресторанот "Македонска куќа" во Скопје, го промовираа дуплиот албум "Македонска етно музика", во издание на "Мистер компани". И двајцата не го кријат задоволството од она како звучи нивниот заеднички проект, во кој на поинаков начин успеаја да оживеат многу изворни песни во поинакво руво. На едниот албум се сместени 11 песни, кои ги отпеа Ирена, додека на другиот се истите во инструментална верзија. На албумите се сместени познатите "Смиљана", "Македонско девојче", "Ој девојче", "Невесто мори убава", "Ах, каде е мојто либе", "Сношти појдов мила мамо", "Ацано млада невесто", "Биљана платно белеше", "Там дека има високи чардаци", "Каде се чуло видело" и "Налеј, налеј". Освен во Македонија, овој проект ќе се продава и во странство, а за него се заинтересирани неколку издавачки куќи.
На промоцијата поддшка на Ирена и Цане им дадоа многу нивни колеги, како Зуица и Наум, Татјана и Новица, Баже Груевски, Блага, Војо, Даниела Темелковска, Анета Наковска и многу други.

Вест, 26.05.2009

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company