8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

6/9/2009
Миле Барбаровски со цеде со фолк-евергрини

На минатонеделното издание на фолк-фест "Вландово" авторот Миле Барбаровски ја промовираше новата компилација на на најголемите хитови кои ги напиша во текот на 25-те изданија на Фестивалот.
Според многумина, промоцијата која се одржа во хотелот "Сириус" во Струмица, беше најубавиот од сите фестивалски денови. На цедето, во издание на "Мистер компани", се собрани 18 најголеми валандовски хитови и веќе евергрини на Барбаровски.
Со многу љубов, Барбаровски за оваа компилација ги избрал "Лична валандовчанка" на Кирчо Поп-Лазаров, "Ако згрешам" На Пепи Бафтировски, Блага Петреска со "Што да таксам на господа", и "Ти ме предаде", па сe до минатогодишните победници дуетот Нино Величковски и Мерима Његомир со "Ние двајца". Ова е само дел од големиот авторски опус на Миле.
На промоцијата присуствуваа голем дел од пејачите, кои уште еднаш потсетија на овие песни, но и неговите најголеми соработници и поддржувачи - брат му Ѓорги и татко му Панде, од кој и двајцата ја имаат наследено љубовта кон убавата музика.
Барбаровски вети дека ова му е само поттик во иднина уште повеќе да создава македонски бисери.

(В.М.)
Вест, 09.06.2009

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company