8/12/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

2/1/2008
Треба да го негуваме фолкот

"Мое Маврово" е насловот на првото ЦД на фолк-пејачот Злате Милошевски, кој веќе 20 години е вљубен во народната песна. Материјалот има 13 песни, некои од нив се досега чуени на некои од фестивалите, а некои и наградени. Автори на повеќето нумери се Сашо Ливрински, како и самиот пејач. Освен ова ЦД, Злате има издадено и две касети.

"Треба да го негуваме фолкот. Тоа е нашиот корен, но народната песна и пејачите не се доволно застапени во медиумите. Се надевам дека наскоро ќе почне нешто да се менува затоа што на овој начин место да ја негуваме народната песна ние ја отуѓуваме од слушателите", вели Злате. Албумот е во издание на "Мистер компани".

(А.Ѓ.)

Вечер, 01.02.2008

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company