8/20/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

11/28/2007
Дрвото рисјанско на Мишко Талески

Во продукција на Мистер компани деновиве излезе новиот музички материјал на Мишко Талески - "Дрво рисјанско". Албумот содржи 14 новосоздадени песни, авторско дело на Талески, кои го отсликуваат македонскиот современ фолклор преку етно-класичните елементи. Во него се сместени веќе познатите "Дрво рисјанско", насловна на изданието, годинешната победничка песна на Гоце-фест "Ченто трибун македонски" посветена на 50-годишнината од смртта на Методија Андонов-Ченто и "Песна за Јохан", темата за Јохан Тарчуловски. Свое место имаат и дуетите со Сузана Спасовска "Навек векуваш, Македонијо" и "Прочка", и со Даниела Темелковска "Се тие простувам".

Изданието, во кое меѓу соработниците се вбројуваат Сашо Ливрински во улога на аранжер, текстописецот Бранко Николовски, Милан Завков, Орце Зафировски, Симон Беличанец, виртуозот на кавал Стевче Стојковски и познатиот зурлаџија Махмут Музафер, е своевидна компилација од фестивалските настапи на Мишко Талески во изминативе четири години.

(А.Т.)

Вечер, 28.11.2007

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company