7/7/2022  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

11/3/2009
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј

Најстариот македонски фестивал на народни и новокомпонирани песни,"Валандово", сребрениот јубилеј, 25 години постоење го одбележа во Струмица.
Триесетина пејачи кои учествувале на Фестивалот ги потсетија присутните во ресторанот "Студио Ин" на наградените песни но и песни кои и до ден денес се пејат. По повод јубилејот беше издадена и аудиомонографија преку комплет од 6 цедиња со над 100 песни во продукција на "Мистер компани". Организаторот на фестивалот на повеќе композитори, текстописци, медиуми и спонзори додели признанија за посебен придонес за развојот на фестивалот. На ова реагираше Виолета Томовска која изјави дека и пејачите се заслужни за развојот на фестивалот во изминативе 25 години.

Вест, 03,11,2009
(В.Т.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company